0

Тенденции в дизайна на банята за 2015г.

Ако планирате да обновите банята или просто сте любопитни да разберете какви са тенденциите, които ще доминират в нейния интериор през 2015 г., вижте 4 идеи в дизайна, които са естествено продължение на лукса, усещането за релаксация и ефективността на теченията, сдобили се с популярност през последните няколко години.

Място за уединение в азиатски стил

Горещи тенденции в дизайна на банята за 2015 г.

Горещи тенденции в дизайна на банята за 2015 г.

Животът става все по-забързан и всеки се опитва да намери всевъзможни начини да си почине и да събере нови сили. Набиращите популярност бани със спа атмосфера са перфектно олицетворение на този стремеж. Все повече собственици на жилища по целия свят проявяват готовност да вложат средства в създаването на красиви бани в азиатски стил. Вдъхновени от елементите от класическия китайски и традиционния японски дизайн, тези бани с лекота успяват да създадат усещане за спа. Благодарение на естествените материали, водните елементи и минималистичната визия, те са перфектни за съвременните домове.

Устойчив еко дизайн

Горещи тенденции в дизайна на банята за 2015 г.

Очаква се устойчивият еко дизайн в банята да се радва на особен интерес през 2015 г. Естествените материали като бамбука например внасят приятно усещане за топлина в една баня, която иначе се отличава с лъскава съвременна визия. Тъй като бялото, сивото и други неутрални оттенъци се предпочитат за елегантните бани, материалите създават и невероятен контраст по отношение на текстурите.

Горещи тенденции в дизайна на банята за 2015 г.

Ако сте готови за по-сериозна промяна, помислете за истинска зелена стена, която ще внесе природата в интериора. За по-семпла визия добавете няколко стайни и увивни растения. Те са отличен начин изцяло да преобразите атмосферата в банята.

Великолепно LED осветление

Горещи тенденции в дизайна на банята за 2015 г.

Горещи тенденции в дизайна на банята за 2015 г.

Осветлението винаги играе важна роля за крайната визия и усещане във всяко едно помещение. Трябва да се отбележи, че честата смяна на лампи в банята се оказва невъзможнa и обикновено след като се монтира осветлението, което сте избрали, се ползва години наред. Ето защо може би следването на тенденциите не е най-добрият вариант в това отношение. LED осветлението например, независимо дали се използва като основно или допълнително, едва ли скоро ще загуби своята популярност. То може да се комбинира с полилей, поставен в центъра на банята, за да се създаде една наистина разкошна визия.

Усещане за топлина

Горещи тенденции в дизайна на банята за 2015 г.

Подовото отопление се превръща в задължителен елемент от шикозните модерни бани. То добавя усещане за лукс в красивия интериор и превръща вземането на душ в ново преживяване. Ако и вие заложите на тази гореща тенденция в дизайна на банята, никога няма да ви е студено на краката, когато се къпете през зимата.

Източник: decoist.com

 

НАЗАД  КЪМ  ОБЗАВЕЖДАНЕ

Оставете коментар!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>