0

Как домът Ви да изглежда по-просторен

Не винаги е възможно домът ви да изглежда по-голям, отколкото е в действителност, но може винаги да изглежда по-голям във вертикално отношение. Изберете мебели и модули, които да събират максимално вещи и да създават впечатление за висок таван. На помощ идват декоративните елементи в помещението – саксии с цветя по пода, вентилатор на тавана, високи лампи, които стъпват на пода, но стигат почти до тавана. Така погледът автоматично ще се издига нагоре, когато човек влезе в помещението. Ако горният ред шкафове в кухнята стига до тавана или върху него са поставени декоративни елементи, ще се допълва илюзията за стая с висок таван.

Премахнете тъмните сенки

Грешното осветление може да накара домът ви да изглежда по – малък. За да избегнете тъмните сенки, изберете правилните лампи, аплици, лунички и свещи. Правилното осветление дава по – добра представа за пространство, форми и цвят. Задължително използвайте акцентно осветление върху произведения на изкуството или върху конкретна мебел, така че стаята да изглежда плътна, обемна и уютна. Изберете висящи лампи, лампи с прозрачни стъкла и лампи за пода с малка основа. Те ще увеличат светлината в помещението и привидно, неговия метраж.

http://idom.bg/upload/images/Energijno-efektivnata-kshcha-WR-2.jpg

Използвайте прости цветови схеми

За малки пространства най – подходящи са едноцветните решения, защото те визуално разширяват помещението. Когато има по – малко контрасти, окото преминава през стаята, необезпокоявано, което създава илюзията за допълнително пространство. Ако не харесвате едноцветните решения, можете да използвате любимите си ярки цветове в аксесоарите – възглавнички, килимчета, декоративни акценти и т.н.

Покажете пода

Изборът на мебели е от решаващо значение за това, дали едно пространство ще изглежда спретнато и подредено или натрупано и разхвърляно. Използвайте мебели с меки форми, които да не пречат на погледа да стигне до пода на помещението. При избора на мебели за малки пространства трябва да се акцентира на тяхната големина, тежест и на техния цвят. Препоръчват се мебели с метални или тънки дървени крачета, вместо масивни, които стъпват на земята. Масата в столовата също трябва да е висока, за да създава илюзия за пространство. Най – добре е плотът да е от стъкло, а не дървен.

Открийте средата

Ако сте от типа хора, които смятат, че до всяка стена трябва да има гардероб, диван или друга мебел, добре е да премислите пак. Опитайте се да си представите, как мебелите са аранжирани само в центъра на стаята. Добре е да разчертаете пода, преди да купите всичко, за да „видите“, как ще изглежда стаята после. Не забравяйте, че между мебелите трябва да остане достатъчно място за минаване.

Многофункционалност

Изберете многофункционални мебели – например дивани със шкаф отдолу или сгъваеми, които стават на легло вечер. Освен тези традиционни вещи, не се колебайте да сложите в столовата работна маса, която да се превръща в маса за хранене или пък библиотека, която става на диван.

Използвайте огледала и рефлектиращи материали

Огледалата във всеки дом отразяват естествената светлина и създават усещане за повече пространство. Освен огледала, можете да използвате и материали, които отразяват светлината – сребро, кристал, стъкло, стомана. Те са подходящи за аксесоарите – вази, скулптури, полилеи и аплици за стена.

НАЗАД  КЪМ  ОБЗАВЕЖДАНЕ

Оставете коментар!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>